Archives 2022

Wist je dat!

-Muggen en kinderen 

In de wereld van muggen zijn het de vrouwen die heersen.  

Vrouwelijke muggen zijn de muggen die steken en bijten. Dat doen ze met een goede reden: ze hebben de proteïne uit mensen- of dierenbloed nodig voor hun eigen eitjes. 

Dat maakt een muggenbult niet minder vervelend voor een kind. Jeuk is irritant en heb maar eens het geduld om er vanaf te blijven. Toch vormen kinderen een lekkere prooi voor muggen. Wij leggen je uit waarom in wist je dat? 

1. Kinderen spelen graag buiten 

Als je buiten sport of in de hitte naar buiten gaat, stijgt je lichaamstemperatuur en laat je melkzuur vrij via je zweet.  

dit is waar vrouwelijke muggen gek op zijn. Voor hen is een zweetgeur als parfum; aantrekkelijk en zoet. 

2. Je kind heeft het juiste bloedtype 

Het kan zijn dat je kind zoveel muggenbeten krijgt vanwege zijn bloedgroep. Dat is bloedgroep O, volgens een PubMed-onderzoek. 

3. Je kind draagt rode kleren 

Als je dacht dat alleen stieren aangetrokken werden door de kleur rood 

Muggen hebben een kleurvoorkeur als het gaat om de mensen die ze kiezen om te bijten, en je kleding – en die van je kind – speelt een belangrijke rol in die selectie. 

Muggen hebben, in tegenstelling tot mensen, een slecht gezichtsvermogen en het dragen van donkere kleuren zoals rood, zwart of groen zorgen ervoor dat je eruit springt.  

4. Je kind ademt zwaar 

Je zou denken dat een mug uit de buurt blijft van iemand die zwaar ademt. Maar nee, dit is juist iets dat muggen woest aantrekkelijk vinden.  

Als we sporten en zwaar ademen, geven we meer koolstofdioxide af dan wanneer we normaal ademen. Muggen kunnen de niveaus in de lucht detecteren en zullen zich verplaatsen naar waar er een toename is.  

5. Je kind krijgt zweetvoeten 

Is het je ooit opgevallen dat je enkels, (onder-)benen en voeten de plekken zijn die muggen het meest beprikken?  

Wist je dat!

De langste weg ter wereld om te bewandelen, is van Kaapstad (Zuid-Afrika) naar Magadan ( Rusland). Geen vliegtuigen of boten nodig, er zijn bruggen. Het is een 22.387 kilometer (13911 mijl) en het duurt 4.492 uur om te reizen. Het zou 187 dagen non-stop lopen zijn, of 561 dagen 8 uur per dag wandelen. Langs de route passeer je 17 landen, zes tijdzones en alle seizoenen van het jaar. Geweldig!!!

Dutch NL English EN French FR German DE