Biografie:

Studio 036 Almere is de naam van een studio in Almere waar radio productie’s gemaakt worden. De persoon achter dit alles is Tom Jacobs, radio maker in hart en nieren. Inmiddels ruim 33 jaar ervaring met het maken en ontwikkelen van div radioprogramma’s.

Op dit moment maakt hij twee programma’s, Club 106 een dance programma en een ochtend programma Jacobs in de ochtend, syndicated programma’s ( Jacobs in de ochtend. Inmiddels te beluisteren op een groot aantal radio stations in Nederland en daar buiten.

Tom Jacobs, geboren en getogen in Haarlem. 7 mei 1965 zag hij het levenslicht. Al heel vroeg was hij gegrepen door audio apparatuur, hij was drie jaar toen hij zijn eerste koffer grammofoon kreeg van niemand minder dan zijn goede vrienden…, Sinterklaas en zwartepiet.

Volgens zijn ouders zou het wel minder gaan worden maar helaas dus niet…. het werd erger dan ze ooit konden vermoeden. Er kwam een cassette deck, bandrecorder later een mengpaneel vier kanaaltjes. Laten we een klein sprongetje maken, zeg vier jaar verder. Tom was zeven jaar, en had een FM microfoon waar mee je een frequency kon in stellen en dan was je op een afstand van 10 meter op de radio te horen.

Hier in zat een FM printje van heel laag vermogen, Tom heeft het printje er uit gehaald en waar de microfoon aan zat aangesloten op een rec uitgang van zijn versterker, de enkele draad antenne op de binnen kern van de grote 27 mc antenne aangesloten waar na bleek dat hij te horen was tot in de binnenstad van Haarlem. Het werd erger en erger, wanneer er een piraat begon werd Tom Gebeld en zo werd het zijn leven. Al snel was er een thuis studio, en werd Tom gevraagd voor lokale omroepen

Dubble Dutch Radio was het eerste station waar hij voor ging draaien. Even later werd het antenne Bloemendaal daar op volgde Z.FM Zandvoort. Daar waren zijn programma’s de Hitversnelling, De watertoren en later samen met Patrick Tramper het programma Kustwacht. Vele stations volgde nog, Haarlem 105, Stads radio Almere, Almere FM, Easy FM en Radio 036. Zo begon Tom met een Radio productie bedrijf, Studio 036 Almere.

Hier maakt hij dagelijks het programma Jacobs in de ochtend als syndicated programma. Inmiddels is Jacobs in de ochtend te horen op ruim 50 radiostations in binnen en buitenland, en er komen er maandelijks nog steeds bij.